• RASK LEVERING OG GRATIS FRAKT
  • KUNDESEVICE, HVERDAGER 10-16
  • UTVIDET RETURRETT PÅ ALLE VARER
  • FLOTT ANMELDELSE!

Vanlige spørsmål

På denne siden har vi gitt svarene på de mest vanlige spørsmålene vi får. Hvis du ikke klarer å finne svaret på nettopp ditt spørsmål, må du gjerne ringe eller skrive til oss.

Skal jeg vaske min silkedyne og silkepute?

Silke er svært motstandsdyktig mot bakterier. Derfor behøver du ikke vaske eller rense våre dyner og puter så ofte som tradisjonelle dyner og puter. Du kan med fordel lufte dem en gang i måneden, men ikke utsett dem for direkte sollys. Hvis du har sølt noe som ikke kan fjernes umiddelbart, kan du enten håndvaske eller maskinvaske våre dyner og puter. Du må imidlertid under ingen omstendighet bruke et vaskemiddel med enzymer. Les mer om stell av silkeprodukter her.

Hvordan vasker jeg mitt silkesengetøy?

Du kan enten velge å vaske det forsiktig med hendene ved 30 grader, eller med et silkeprogram. Siden silke ikke tåler enzymer er det viktig at du benytter et vaskemiddel for silke som for eksempel Tenestar. Hvis du har en eldre vaskemaskin kan der hende det fortsatt er skyllemiddel i slangene. Et skyllemiddel inneholder ofte enzymer som er grunnen til at det er en god ide å vaske for hånd hvis vaskemaskinen din er av eldre årgang. Les mer om stell av silkeprodukter her.

Hvor mange omdreininger skal vaskemaskinen kjøre med ved vask av silke?

Du skal velge det lavest mulige antall omdreininger når du vasker silke. Hvis din maskin har et program for silkevask, vil den automatisk velge dette.

Skal silken ved maskinvask vaskes i en vaskebeholder for å skåne silken mest mulig?

Det er en meget god ide å benytte en vaskebeholder når du vasker silke. Dermed skåner du materialet og sikrer den lengste mulige levetid.

Kan jeg bruke tørketrommel?

Du kan aldri benytte en tørketrommel på produkter av silke. Heng heller opp din dyne, din pute eller ditt sengetøy på et tørkestativ, gjerne ute. Hvis du henger det til tørk utenfor, skal det helst ikke stå i direkte sollys siden silken da kan bli skadet. Les mer om vask og pleie av silke her.

Skal jeg velge en sommerdyne?

Hvis du har det meget varmt om natten kan det være en fordel å sove med en sommerdyne. Ikke bare er den kjøligere enn våre andre dyner, men en silkedyne er i seg selv svært temperatur-regulerende. Hvis du svetter mye om natten kan det også være en fordel å bruke en silkedyne siden den er i stand til å transportere svette svært effektivt. Du kommer ikke til å våkne opp om morgenen med en våt dyne slik man kjenner det fra tradisjonelle dyner. Valg av dyne kan du lese mer om her.

Har dere helårsdyner?

Alle våre dyner bortsett fra våre sommerdyner inneholder 370 g silke per kvadratmeter. Silkeland har solgt silkedyner i mange år, og vår erfaring er at nettopp denne mengden silke passer til de fleste. Vi har rett og slett valgt å ikke kalle dynene våre helårsdyner. Les mer om valget av dyne her.

Er en silkedyne varm nok?

En silkedyne er passe varm for de aller fleste av våre kunder, så med mindre du er vant til å sove med svært tykke og tunge vinterdyner kommer du enkelt til å finne varmen under en lekker silkedyne. Hvis dette ikke stemmer med dine forventninger, må du huske at vi har 60 dagers returrett med betalt frakt. Les mer om våre returbetingelser på denne siden.

Hvor mye veier dynene?

Alle våre dyner inneholder 370 g silke per m2. I tillegg kommer vekten av trekket. For en enkeltdyne med bomullstrekk veier trekket ca 900 gram og for en enkeltdyne med silketrekk veier trekket ca 600 gram.
En enkeltdyne med bomullstrekk veier ca 1930g.
En enkeltdyne med silketrekk veier ca 1630g.
En dobbeltdyne med bomullstrekk veier ca 2790g.
En dobbeltdyne med silketrekk veier ca 2370g.

Hva er forskjellen på bomullstrekk og silketrekk?

I en tradisjonell dyne av andedun er dunene sydd inn i et bomullstrekk. Trekket er altså det ytre overtrekket av stoff som sitter rundt dunene, og som holder på dynens form. Våre dyner inneholder langfibret Mulberry-silke, og denne silken kan være inne i et trekk laget av bomull eller et trekk laget av silke. Les mer om valget av dyne her.

Skal jeg bruke sengetøy hvis dynen min har et silketrekk?

Som du gjør med alle andre dyner skal du også bruke sengetøy for å beskytte din silkedyne. Les spørsmålet ovenfor dette for å få vite mer om hva et silketrekk er.

Er det riktig at et sovemiljø av silke er allergivennlig?

Husstøvmidd trives ikke i silke, og både astmatikere og allergikere reagerer ofte på middens etterlatenskaper. Derfor vil de ha en fordel av å sove med en silkedyne i stedet for en normal dyne. Selv om du putter sengetøy av bomull på silkedynen din, kommer du fortsatt til å ha en god effekt av silken. På denne siden har vi skrevet en del om dette temaet.

Er det parfyme i Tenestar?

Vårt vaskemiddel Tenestar inneholder ikke parfyme.

Blir det brukt kjemikalier i produktene?

Alle våre produkter er STANDARD 100 by OEKO-TEX® sertifisert, som innebærer at det ikke blir brukt blekemidler eller andre kjemiske produkter i løpet av produksjonen.

Hvor finnes enzymene som silken ikke takler?

I tillegg til enzymer i normalt skyllemiddel kan du finne dem i noen kremer, blant annet fotkrem. For å sikre holdbarheten til ditt silkesengetøy er det derfor en god ide å sikre at de kremene du bruker ikke inneholder enzymer.

Er en silkedyne tung?

Hvis du sover med en normal dyne i dag, kommer du til å oppleve at en silkedyne kjennes svært lett. Denne lettheten gjør at dynen tilpasser seg kroppen på en helt utrolig deilig måte.

Har Silkeland en butikk?

Nei, dessverre ikke ennå. Hvis du aldri har prøvd å sove med en silkedyne kan det være vanskelig å fatte et valg. Dette forstår vi naturligvis godt. Derfor har vi også valgt at du helt gratis kan returnere varene dine hvis de ikke er som forventet. Se mer om våre vilkår for retur her.

Er det betalt toll og moms på varen min?

De prisene du kan se på sidene våre, er de fullstendige prisene. Selv om alle varer sendes fra Danmark, kommer du altså ikke til å måtte betale moms eller toll når de ankommer Norge.

Hvordan foregår en retur?

For å returnere en vare, kan du enten ringe til oss eller sende en e-post til info@silkeland.no. Derefter vil vårt kundesenter sende deg en gratis retur-kupong som du rett og slett skal sette utenpå pakken og deretter avlevere denne ved en GLS pakkebutikk. Så snart vårt lager har mottatt pakken i retur, kommer du til å få pengene refundert.

Hvor raskt får jeg pengene mine når jeg velger å returnere en vare?

Vi refunderer pengene dine samme dag som vi mottar returpakken din til vårt lager. Fra vi refunderer beløpet kan der imidlertid (på grunn av bankerne) gå noen dager innen du ser beløpet på din konto. Ved refundering av beløp til Mastercard kan det gå enda flere dager. Dette er på grunn av regler fastsatt av Mastercard selv. Hvis vi har refundert et beløp uten at du kan se det på din konto, vil vi oppfordre deg til å kontakte banken din siden den er i stand til å se noe mer enn deg selv.

Kan jeg returnere en vare uten kostnader?

Det er helt gratis for deg å returnere en vare. Det eneste du skal gjøre er å enten ringe eller skrive til oss. Deretter sender vi deg en retur-kupong som du kan feste på utsiden av pakken.

Hvor raskt sender dere varene?

Hvis du bestiller en vare innen kl 12 på hverdager, kommer vi alltid til å sende den samme dag. Hvis dette ikke er mulig, blir pakken din sendt av gårde neste hverdag.