• RASK LEVERING OG GRATIS FRAKT
  • KUNDESEVICE, HVERDAGER 10-16
  • UTVIDET RETURRETT PÅ ALLE VARER
  • FLOTT ANMELDELSE!

Silkens opprinnelse

Silkeproduksjonen dateres så langt tilbake som til 300 f.kristus fødsel. Lady Hsi-Ling-Shih – hustru til den mytiske gule keiser – grunnla silkeproduksjonen, og igennom mer enn 2000 år var hemmeligheten bak produksjonen av silke sterkt bevoktet.

Økonomisk omdreiningspunkt

Silken var forbeholdt keiseren og hans aller nærmeste. Silken ble gradvis mer utbredt blant folket, og materialet ble snart et av omdreiningspunktene i den kinesiske økonomi. Bøndene kunne velge å betale skatt enten via korn eller silke. Under Han dynastiet var silken blitt utbredt og en viktig handelsvare for Kinas økonomi. Silken ble en valuta.

Eldgammel handelsvare

Silkeveien strakte sig over 8000 km igjennem Central- og Sydasien fikk en oppsving omkring år 200, da romerske keisere ofte mottok silkegaver fra Kinas herskere.

Startet i Roma

I starten var det kun de fineste familier i Roma, som fikk godt av den importerte silken, men en endring var på vei. Det sies at den romerske avhengighet av silke var så stor, at den truet den romerske økonomi. Det romerske senat nedla flere ganger forbud mot å bruke silke, fordi den store importen medførte en tilsvarende stor eksport av gull.