• RASK LEVERING OG GRATIS FRAKT
 • KUNDESEVICE, HVERDAGER 10-16
 • UTVIDET RETURRETT PÅ ALLE VARER
 • FLOTT ANMELDELSE!

Hvilken dyne skal jeg velge?

Her får du et par tips om hvordan du finner dynen som passer presist for deg. Å velge dyne kan være svært indvidulelt, og er helt avhengig av hva den enkeltes behov og hva som oppleves som behagelig.

Helårsdyne eller sommerdyne

Noen mennesker er naturlig varme og andre fryser lett i løpet av natten. Det kan derfor være mange grunner til å velge forskjellig etter indviduelle behov for varme. Heldigvis er silkedyner fantastisk temperaturregulerende og sikrer deg en jevn temperatur, uansett om du svetter eller fryser lett om natten.

Silkeland fører to forskjellige typer silkedyner.

 • Helårsdyne
  Silkedynen har utrolig temperaturregulerende evner, derfor anbefaler vi de fleste at velge en helårsdyne. Dynen indeholder 370 gr. silke per kvadratmeter, som svarer til et silkefyll på 1100 gram. Dynen vil holde deg varm og behagelig hele høsten og vinteren. Helårsdynen kan med fordel også brukes på sommeren, med mindre at du er veldig varm om natten.
 • Sommerdyne
  Sommerdynen egner seg best til den som er veldig varm om natten. Sommerdynen gir en optimal komfort i de varme sommernætter. Dynen er lett og motvirker for mye varme, likevel er den tykk nok til å sikre deg at du ikke småfryser på kjølige sommernetter. Dynen inneholder 190 gr. silke per kvadratmeter, dette svarer til et silkefyll på ca 600 gram.
  Sommerdynen er særdeles velegnet til sommerhuset, campingvognen eller i båten, fordi silkedynen ikke absorberer lukt fra et fuktig inneklima, noe som kan forekomme med dundyner.

Silketrekk eller bomullstrekk

Trekket er det stoff som omgir silkefyllet. Vi forhandler både silkedyner med bomullstrekk og silketrekk. Begge dyner inneholder samme type og mengde fyll, 100% Øko-Tex Mulberry silke og har derfor de samme varmeregulerende egenskaper. Forskjellen er at den myke følelse av silke er mer uttalt hos dynen med silketrekk. Begge varianter er fantastiske til å sikre deg et sunt og allergivennlig sovemiljø, da husstøvmidd ikke trives i silke. Derfor kan Silkedynen med silketrekk være ekstra god til personer med kraftig allergi, da husstøvmidd heller ikke kan leve i selve silketrekket.

Kombinasjonsmuligheter

Silkedynen er tynnere enn alminnelige dyner, og dette gir deg mulighet for å kombinere flere forskellige dyner ved å legge dem oppå hverandre i sengetøyet. Langs kanten av dynene våre er små hemper, som kan brukes til enten å feste sengetøyet eller til å binde to dynetyper sammen. På denne måten kan du designe din egen dyne. Her kan du se et billede av hempen.